Kategoriler
İnsan Hakkında Rüyalar

Rüyada Dispanser Görmek

Rüyada dispanser görmek neye çıkar?

Merhaba ben rüyamda annemin çalıştığı dispanserdeyim, bir poşet içinde parçalanmış, yarısı yenmiş poğaçalar gördüm (annem hemşire olduğu için sağlık ocağında görmüş olabilirim ve doktoruna da her gün poğaça gelir işte o poşetin içinde gördüm).

Sonra fakir görünüşlü bir kız çocuğu geldi bu poşeti aldı ve içindeki yarım poğaçaları yedi, çok üzüldüm, içim sızladı ama yanımda para olmadığı için ona yenisini alamadım. Sonra o kız çocuğu röntgene girdi. Lütfen bunun ne anlama geldiğini söyler misiniz. Çünkü ben rüyamda kimi görsem ya ölüyor ya ağır yaralanıyor ama illa ki önemli bir şey oluyor.

Rüyada dispanser görmek tabiri

Sema merhaba, rüyada dispanser görmek karanlık bir duruma, darda kalmaya, sıkıntıya girmeye işaret eder, kişinin etrafınızda güvenilmez ve onu aldatmak isteyen insanların olduğuna delalet eder. Rüyada bir dispansere gittiğini görmek rüyayı görenin hapse girmek veya kapalı yerde kalma korkusu olduğunu ve boğulma duyguları yaşadığını ifade eder. Bir dispanserde çocuklar görmek insanın bir şeyleri ihmal ettiğini ya da bazı endişeler taşıdığını gösterir. Rüyada klinik görmek rüya yorumu da aynı şekildedir.

Rüyada poğaça görmek kişinin diğer insanlar ile ilişkileri hakkında bilgi verir ve verdiği sözleri zamanında yerine getirmesi gerektiğine işaret eder. Gördüğün poğaçanın yarısının yenilmiş olması ise yarım kalmış bir taahhüdün olduğuna işaret olabilir. Rüyadaki fakir kız çocuğu aslında senin şu anda bazı sıkıntılar yaşadığını ancak bu sıkıntılı halde dahi gösterdiğin sabır veya diğer davranışlarının etrafındaki kişiler tarafından takdirle karşılandığını ifade etmektedir. Rüyada parasız kaldığını görmek kişinin gerçek hayatta yerini kaybetme korkusu taşıdığını gösterir. Rüyada röntgen görmek hastalık konusunda işaret eder ve hastalanmak için daha dikkatli olmak gerektiğini anlamına gelir. Röntgen çektirmek sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğine işaret eder.

Rüyada şifa yurdu görmek iyileşme, yeni eşya sahibi olmak, zenginlik ve yükselmeyi simgeler. Kişinin sosyal çevresinde merdivenleri çıkarak yükselmesini, yeni mal, mülk almayı işaret eder.

Dispanser nedir?

Dispanser, ayakta tedavisi yapılabilecek durumdaki hastaların, ufak çapta tedavi edilerek, karşılığında ücret talep edilmeyen veya az ücret alınan bakım evi. Hastaneden başlıca farkı, dispanserlerde yatak bulunmaması hastaların yatmadan teşhis ve tedavi edilmeleridir. Gerekirse kan, idrar tahlili, aşı yapılır, röntgen filmi çekilir. Dispanserler, devlet dispanserleri, özel üniversiteler, dernekler, sigorta şirketleri tarafından ücretli veya ücretsiz olarak işletilirler. Geçmişte dini organizasyon ve gönüllüler tarafından verilen hasta hizmetleri günümüzde doktor, cerrah, hemşire, ebe, eczacı gibi sağlık profesyonelleri tarafından verilmektedir.
İlk dispanserler Avrupa’da çeşitli yardım kuruluşlarınca açılmıştır. On dokuzuncu yüzyılda bu merkezlerin sayısı artmış, imkanları gelişmiştir. Dispanser kelimesi ilk zamanlar ilaçların ve tedavi esaslarının bulunduğu yer için kullanıldı. Zamanla tıp dilinde, ayakta tedavi edilebilecek hastaların teşhis ve tedavileri için kullanılan yer anlamını aldı. Bazı dispanserler bir poliklinik gibi her çeşit hastalığın muayenesi yapılan, çeşitli mütehassısların çalıştığı bir genel hizmet merkezi durumundadır. Mesela bir sosyal sigortalar kurumu dispanserlerinde bütün tıp dallarında mütehassıslar görev almışlardır. Bazıları ise bir tek hastalığı tedavi maksadı güden belirli bir dalda sağlık hizmetinin görüldüğü yer durumundadır. Bunların başında verem savaş dispanserleri, zührevi hastalıklar dispanserleri gelir.

Türkiye’de devlet eliyle açılan dispanserlerin çoğu tek ihtisas sahası olan dispanserlerdir. Verem dispanserleri, verem hastalığının yayılmasını engellemiş ve halkın korunmasını sağlamıştır. Devlete ait dispanserlerin yanında, kamu kuruluşlarına ait dispanserler ve çeşitli yardım kuluşlarına ait özel dispanserler de kurulmuştur. Dispanserler ilk defa başvuran hastanın teşhis ve tedavisiyle uğraşmakla kalmaz, hastaları tıbbi kontrol altında tutmak, düzenli kayıt sistemiyle hastalığın gelişmesini takip etmek ve tedaviyi buna göre tespit etmek suretiyle geniş ve uzun süreli bir sağlık hizmeti sunar. Kaynak: Vikipedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir