Rüyada sürekli kabuslar görmek neye çıkar?
Merhaba ben size daha öncede rüyamı yazmıştım. Öncelikle size kendimi anlatayım 21 yaşındayım özel bir firmada sekreterlik yapıyorum. Ruh halim karışık, maddi yönden çektiğim problemler manevi dünyama da yansıyor, o yüzden sıkıntılı ve stresli bir yaşamım var, bir erkek arkadaşım var ancak gelecekle ilgili planlarımız hep sekteye uğruyor, iş bulamadığı için ciddi bir evlilik durumu olmuyor. Ben rüyalarımda sürekli kabus rüyalar görüyorum, rüyamı anlatırken kabus gibi gözükmese de aslında ben görürken bana korkunç geliyor.
Size daha önce yazdığım rüyamda da kabus görmüştüm, beni kovalayan insanlar vardı ve evet her zaman rüyalarımda kovalanıyorum, bu durum canımı sıkıyor ama hiç yakalanmıyorum, hep son anda kaçmayı başarıyorum. Artık çok sıkıldım, bu kabuslardan gecede 2 tane kabus gördüğüm bile oluyor. Size anlatacağım rüya anlatırken korkunç gelmese de ben görürken korkunç oluyor.
Rüyamda bir binadayım ve etrafta bir sürü insan var, oradakileri öldürmeye biri geliyormuş ve herkes korkuyor, kaçışıyor, bende koridora doğru koşuyorum ama adam o taraftan geliyor diye tuvalete saklanıyorum, orada iki kişi var, biri kız biri erkek, ben tuvalete giriyorum, kapıyı kapatıyorum, adam içeri giriyor ve ikisini öldürüyor. Tam benim olduğum tarafa geliyor, birden geri dönüyor çıkıyor gidiyor.
Sonra ben tuvaletten çıkıyorum ve bakıyorum ikişi de ölmüş. Ben oradan çıkıyorum, koridora erkek arkadaşım birden yanıma geliyor ve bir odaya giriyoruz, geniş büyük bir oda ve o binadan nasıl çıkacağımızı düşünüyoruz, daha sonra benim aklıma pencereden atlamak geliyor ama çok yüksek, sonra küçük bir şey buluyorum elime alıyorum o şey benim aşağı atlamama yardımcı olacağını biliyorum ve atlıyorum bir tüy gibi aşağı iniyorum, hava karanlık atladığım yer bizim evin yan tarafı, sonra erkek arkadaşıma da atlamasını söylüyorum o da atlıyor ve beraber koşuyoruz onun elini sıkı sıkı tutuyorum yine kovalayanlardan kurtuluyorum öyle bitiyor rüyam.
Bu rüyayı da bir gece sonra gördüm, ilk rüyamda erkek arkadaşımdan hamile kalmışım ve o da bu bebeği istemiyor ve bebekten kurtulmamız gerekiyor diyor. Ben normalde de evlensem belli bir süre çocuk istemiyorum, bunu da her zaman dile getiririm. Rüyamda hamileyim ve bir çıkmazdayım, 3,5 aylık hemde. Sevgilim “sessiz bir yerlere gidelim” diyor bana, “orada bebek düşsün diye uğraşacağız”. aslında rüyayı gördüğüm gece o günkü olanlar aklıma girdi sanırım çalıştığım iş yerindeki bir beyin eşi düşük yapmıştı aklım onda kalmıştı.
Aynı gece yine çalıştığım iş yerinde bir bekçi var onun oğlu ile nisanlanıyor muşum, hemde iş yerinin bahçesinde, büyük bir alandır. Kendi ailemden birileri var ama onları göremiyorum. Üstümde gelinlik var ve çok az para takılıyor ve orada çocuk mu yoksa genç mi bilemiyorum biriyle kavga ediyorum. Daha sonra işimin başına dönüyorum. Bu kadar, yorumlarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim, ben her gece rüya görüyorum ve çoğunlukla korkuyorum, rüyalarımda ve çoğunlukla birilerinden kaçıyorum.
Rüyada sürekli kabuslar görmek yorumu
Sevgili A, önceki rüyanı da inceledim. Haklısın rüyaların sürekli kabus gibi ve sürekli birilerinden ya da bir şeylerden kaçıyorsun. Bilindiği gibi aynı rüyayı tekrar tekrar görmek o rüyanın mesajının çok güçlü olduğunu ya da mesajı anlamadığımızı gösterir. Senin rüyalarında her iki durum da var. Ben sana yardımcı olmak için bildiklerimi, inandıklarımı sabırla yazacağım. Umarım sana yararı olur. Rüyalarının ortak özelliği kaçmak, takip edilmek veya kabus rüyaları.
Rüyada kaçmak, geçmişte yaşadığınız bir olayın etkisinden kurtulamadığını gösterir. Rüyada kaçtığını görmek, bilinç altınıza yerleşmiş bu konuyu çözmeniz gerektiğini, aksi halde bu gizli endişe veya korkuyu sürekli yaşayacağınızı temsil eder. Takip edilmek, rüyada takip edildiğini görmek başaramayacağınızı düşündüğünüz şeylerden sakındığını ifade eder.
Kabuslar çoğunlukla çocuğun gelişimsel aşaması ile bağlantılıdır.
* yeni yürüyen çocuklarda; anne, babalarının ayrılmaları,
* okul öncesi çağdaki çocuklarda; canavarlar ya da karanlık,
* okul çağı çocuklar için; ölüm ya da gerçek tehlikelerle karşılaşmaları durumlarında kabuslar görür ve devam eder.
Kabuslar genellikle uykunun son aşamasında, REM uykusu sırasında görülür.
Rüyada karabasan görmek ilkel duyguları, temel yaşam kaygılarını ( barınma – beslenme – güven – ait olma gibi ), geçmişteki yaşadığınız travmaların izlerini ifade eder. Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacınızın olduğu durumlarda düşük benlik saygısı ( kendine güven ) yaşadığınız dönemlerde bu rüyalar daha çok görülür. Örneğin işini kaybetme korkusu veya işten çıkarılma, çocuk kaybetme, değer verdiği birinin vefatı.
Mutluluklar, sevinçler gibi üzüntüler, korkular, endişelerde yaşamın gerçekleridir ve onlardan kaçamayız. Her duruma karşı en uygun davranış tarzı seçilip ona göre davranılmalıdır. Eğer sende çocukluğunda bu durumlardan birini yaşadıysan, şu anda da hem maddi hem manevi yönden sıkıntılar çekiyorsan ( çektiğini yazmışın ) bu kabus veya karabasan türü rüyalar görmen çok normal. Bunları iki türlü aşabilirsin:
Birincisi, kendi imkanlarınla aşmak. Bu çok zor ve başarma şansı düşük yöntemdir. Bana sorarsan zaman kaybı olur. İkincisi, kesin ve doğru yöntemdir Bir uzman psikolog desteği alman. İnan çok faydasını görecek, sorunlarını çok daha kolay çözme yöntemlerini öğrenecek, daha kesin ve kısa sürede sonuç alacaksın. Lütfen düşüncelerini yazar mısın? Rüyanın unsurlar: kabus, insanlar, tuvalet, hamile, bebe, çocuk, nisan, gelinlik
“Rüyada Sürekli Kabuslar Görmek” için 13 yanıt
ben gökhan sürekli karabasan görüyorum boğazımi sıkıyorlar farkediyorum hemen ayetel kursiyi okuyorum boynumda muska var dua ediyorum yatarken cumalarımi şükür kaçırmam ama yine de geliyor neden ben !! Çok stresli bir hayatım var
Arkadaslar s.a. ben 13 yaşindayim 5 yaşindan beri surekli korkulu ruyalar goruyorum ,artik ginaa geldi, ornegin dun gece bir kardesim oluyor tam onu sevecekken ayaklari ters donuyor ve Arapca bir seyler diyor, yuzude cok korkunc.
1 hafta once de olimpiyatlara katiliyorum birinci oluyorum, orada ne oluyor bilmiyorum bir zindana dusuyorum orada sari bir cisim “ben ulu cinim, eger bu gordugunu birine dersen sana musallat olurum” ben anneme diyorum ve hayaller goruyorum, ruyamda en sonunda bir odada saklanirken tam beni buluyor Arapca bir seyler diyor, o an bagirip uyaniyorum, lutfen yardim edin bir seyler yazin.
Olcay merhaba, senin yaşında bir gencin böyle ağır rüyalar görmesi hiç değil. Bunları anne, baba ve / veya öğretmenlerin ile paylaşmalısın. Bu rüyalar devam ederse mutlaka paylaşmanı rica ediyorum. Çünkü burada senin kardeşinin ayaklarının ters dönmesi, Arapça bir şeyler söylemesi, cinin musallat olması önemli değil. Bunların tümü bir arada değerlendirilmeli ki zaten bunlarda senin hayatının bir nedenle alt üst olduğunu göstermektedir. Önemli olan senin hayatını alt üst nedeni saptayıp, ona göre tedbir alınmasıdır. Sevgiler.
Teşekkur ederim annemgilin haberi var imama falan gittik de abi bide benim abim kameraya çekmis beni, gece kalkmisim bizim ayna var vestiyerin ona 1 saat boyunca bakarak durmusum, naptimi biliyorum ama kontrol edemiyorum ve cok kere de evden cikmisim annem kapida yakalamis oyle diyorlar sizin bir cozum oneriniz yok mu?
Sevgili Olcay, yazdıklarından senin akıllı bir genç olduğunu görüyorum, umarım söylediklerimi yaparsın. Bunlar herkesin yaşayabileceği psikolojik sorunlar. Bende çocukluğumda uykumda sürekli konuşuyor ve geziyormuşum ama çok şükür babam beni bir doktora götürmüş ve bir kaç ay içinde bunlar bitmiş. Sizin de yapmanız hemen bir doktora gitmek. Bunlar imamla veya hocayla çözülecek şeyler değil. Ailene söyle mutlaka seni bir doktora muayene ettirsinler, onlar dinlemezse öğretmenine söyle, ama mutlaka doktora git. Senden rica ediyorum.
Arkadaslar ben irmak ruyamda carsafli kadinlar gorup onlar bana birsey okuyor ve ben ellerini tek tek opuyorum ve sonra carsaf alip ustume kapatip birsey yaptilar
Onceki arkadasimiza musallat olmuslar ve bir hocaya okunmasi gerekir okunmassa hayati boyunca hep kabus gorur okudunuz icin tesekur ederim ve banada bir cevap yaziniz
Merhaba ben 19 yasindayim yaklaşık olarak iki üç haftadır iki üç güne bir kabuslar görmeye başladım evimize babamın bi arkadasi ve ailesi gelmişti engelli bir oğlu vardı benimle aynı yaşta onun bana bi bakısindan sonra böyle kabuslar görmeye başladım örneğin bu sabah bi kaç arkadaşım beni karanlık bi yere götürüyordu oraya girip çıkınca bişe bizi kovaliyordu sonra babaannemin yanına gidiyordum korkudan o da bana büyü yapılmış olabileceğini söylüyordu anlatinca korkunç gelmeyebilir ama bunun gibi çoğu kabus beni çok korkutuyor ve tedirgin ediyor lütfen ne düşünüyorsaniz yazar misiniz ? Teşekkür ederim.
Rüyamda biri beni kovaliyodu, kactim ve bizim eskiden oturdugumuz eve girdim, orada bir adam vardi, bana “korkma biz seni koruruz” dedi, yattim uyudum. Uyandigimda kimse yoktu, odadan disari ciktim birileri var mi diye bakmak icin ama her yer karanlik, dar aralikli bir labirent gibi bir seye döndü. Dönüp dolastim sürekli ayni yere geldim, bir sürü kapi vardi ve hepsi kilitli siyah renkliydi. Sonra kapisi açik bir yer gordum, kapi disariya açiliyordu, cok günesli bir hava vardi, disarisi baya parlak duruyordu ama ben korktum, o kapidan cikamadim. Tekrar dolastim iki adam gordu aralarinda konuşuyorlardi bana bakip güldüler, yanimda bir sopa gibi bir sey yerde duruyordu, aldim ikisinin kafasina vurdum yere dustuler, öldüler sanip kosmaya basladim ve uyandim.
Ceren selam, gördüğün rüyadaki ortak unsurlar; korku, endişe ve kaçmak olup tüm bunlar geçmişten gelen bazı korkuların olduğunu ve gizli kalan bu korkuların bazı sebeplerle bazen açığa çıkararak senin umutsuzluğa, korkuya veya çaresizlik duygularına sürüklediğini anlatmakta, sana yardım edecek biri / birileri sayesinden bunlardan kurtulacağını ifade etmektedir.
Ceren eski evinizde bir sey var galiba orda sizi koruyan birisi var yeni tasindiginiz ev biraz kotu olabilir bunlardan kacmak isitiyorsan dediklerimi oku ben hocayim cami velkufgur enne kilkudnem es vel bunu 3 defa oku
Merhabalar ben 28 yasinda evli ve cocuklu olup calisan bir bayanim. Stresli ve yogun gecen bir hayatim var. Bende ruyamda surekli bazen bir cocuk bazen herhangi bir hayvan bazende bir insandan kaciyorum. Bunun icin yardmci olursaniz cok sevinirim, cunki artik beni oldukca tedirgin etmeye basladi bu korkulu ruyalar. Normal siradan bir ruya goremez oldum, tesekkurler.
Merhaba. Ben 20 yaşındayim. Mühendislik öğrencisiyim. Bir erkek arkadaşım var ilişkimiz bir buçuk yıldır sürüyor. Ben onun ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. Aslında her şey yolunda iliskimizde. Ben bazen onun hayatında başka birilerinin olduğu ya da başka birisiyle konuştuğunu yakaladığıma dair rüyalar görüyorum. Son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Artık kendimi sorgulamaya başladım. Onu çok seviyorum ve onun da beni çok sevdigini biliyorum. Okul bitince evlenme planimiz var. Ayrıca da kıskanc birisiyim. Bu durumu nasıl kontrol edebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için.
Merhaba, bende cok korkunc ruyalar goruyorum, 1 haftadir her aksam. Bu aksam bir ruha yumruk vuruyordum yani onu elerimle dovmeye calistim, ayni anda da dua okudum. Bende Bipolar Atak var ama Alakasi yok cunki hastaligim 2 senedir var, ruyalar 1.5 haftadir her aksam. Birde gec yatmaya basladim onunla bir alakasi olabilir mi. Teshekurler onceden.